Αρθρογραφία Προγνώσεις Καιρού

Ο δείκτης θερμικής καταπόνησης Κυριακή 28 και Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Με ηλιοφάνεια θα κυλήσει την Κυριακή  ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με τη θερμοκρασία τοπικά να φτάνει και τους 38 με 39 και πιθανόν 40 βαθμούς  , ενώ θα έχουμε λίγα φαινόμενα αστάθειας στα βόρεια και τα κεντρικά .

Eκτός όμως από τις υψηλές θερμοκρασίες σήμερα θα είναι αυξημένος και ο δείκτης θερμικής καταπόνησης . Για τον δείκτη αυτόν υπάρχουν αναφορές στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ  καθώς και σε άλλα  παλαιότερα άρθρα πολύ αναλυτικά  τα οποία αναλύουν τους λόγους  για τις δύσκολες εργασιακές συνθήκες που υπάρχουν κατά την περίοδο του καλοκαιριού στη χώρα μας, οπότε και λαμβάνει χώρα ιδιαίτερη καταπόνηση των εργαζομένων, που οφείλεται στη συνέργεια μετεωρολογικών δεδομένων του εξωτερικού περιβάλλοντος και παραμέτρων μικροκλίματος του εσωτερικού εργασιακού χώρου. Για τον λόγο αυτό, διεθνώς λαμβάνεται υπόψη ο δείκτης θερμικής καταπόνησης , που ορίζει οτι η θερμοκρασία στους χώρους εργασίας πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού λαμβανομένης υπόψη της φύσης της εργασίας, της σωματικής προσπάθειας που απαιτείται για την εκτέλεσή της και των κλιματολογικών συνθηκών των εποχών του έτους.

Η σημερινή εικόνα μας δείχνει ιδιαίτερα υψηλές τιμές για τη Δυτική Θεσσαλία καθώς επίσης και για τη Μακεδονία (κυρίως την Κεντρική) .

Από αύριο Δευτέρα οι υψηλές τιμές περιορίζονται στη Θεσσαλία με χαμηυλότερες θερμοκρασίες από αυτές της Κυριακής .

Η καιρική κατάσταση από πλευράς θερμοκρασίών ομαλοποιείται από την Τρίτη και μετά όπου ο υδράργυρος επανέρχεται σε κανονικές για την εποχή τιμές .

ΣΕ κάθε περίπτωση σας συμβουλεύουμε να ακολουθείτε την επίσημη καιρική σας ενημέρωση από την ΕΜΥ

Γενική Πρόγνωση Καιρού Ελλάδας 2 ημερών

Γενική Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος (3-7 ημερών)

Πρόγνωση Δελτίου Θαλασσών (για τη Metarea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *